Lennox videói és kritikái

Üdvözlök mindenkit! Ez a blog a "vicces videóimnak" és a filmkritikáimnak nyílt. Jó szórakozást! Ötleteket küldhettek az: aki13@citromail.hu-ra

A sötét lovag (The Dark Knight) SPOILERES

2008.08.10. 02:00 | Lennox | 1 komment

Eljött ez a pillanat is, az év legjobban várt filmje a mozikban. Kb. 2-3 éve várom ezt a filmet és azt kell, hogy mondjam hozta az elvárt szintet. Amikor vége lett a filmnek kicsit csalódtam meg minden. Most már úgy vélem, hogy hibátlan egy alkotás. Na de kezdjük az elején. 

























 

 

 

 

Kezdet:
A film már egy nagyobb fajta bankrablással indít. Ergo Joker első megjelenése, ami nagyon ütősre sikeredett. Az érdekesség ebben a jelenetben William "Van" Fichtner aki a bankigazgató szerepét játsza, ami azért is érdekes, mert a Heat-ben is bankigazgató volt. Christopher Nolan master-t pedig a Heat ihlette.
















 

 

 

 
Joker:
Mondanom sem kell, hogy Joker a legnagyobb ász a film alatt, ugye? Heath Ledger ahogy többen is írták hatalmasan nagyot alkotott.(RIP) Ez a karakter lett nálam a leggonoszabb gonosz akit valaha is láttam. A poénjaitól kezdve a káoszig mindenben ő a legnagyobb. KÉREM INTERCOM, HA EGYSZER LESZINKRONIZÁLJÁK DVD-RE AKKOR ALFÖLDI RÓBERT VAGY KASZÁS GERGŐ SZÍNÉSZT KAPJA MAGYARHANGJÁNAK!!!! KÖSZÖNÖM!



















 

 

 

Batman\Wayne, Harvey Dent, Rachel Dawes, Jim Gordon, Lucius Fox, Alfred:

Szóval Batman\Wayne ebben a részben inkább Batman az úr. Most örüljünk vagy ne? Akik bírják Bale-t azok inkább csak a maszk mögött láthatják, de azért Wayne is van benne elégszer nem kell aggódni. Batman 70% - Wayne 30%.

Harvey Dent, na igen...a film alatt nagyon megkedveltem ezt a figurát. Becsületes, tisztességes, de ez nem mindvégig igaz. A film végére nagyon megváltozik, ami persze érthető hiszen KétArc lesz. Egy dolog váratlanul ért és pedig a halála. Na igen itt vetődik fel a kérdés: Vajon meghalt? Ez az egyik ok amiért csalódtam a filmbe először, de végülis még megoldható lenne, hogy visszahozzák a 3.részbe.

Rachel Dawes a jó öreg Maggie Gyllenhaal (akinek a nevét még mindig nemtudom leírni fejből helyesen) Ahogy sokan vélik: jobban teljesített mint Katie SHERLOCK Holmes. Nem is volt olyan zavaró a filmbe, hogy más színész játsza, de szegény Rachel halála is negaítvumként szolgált számomra. Mostanra már tudom, hogy ez így volt jó, így lett darkosabb a film és komorabb.

Jim Gordon a Kezdődik-ben a kedvencem volt és itt is az volt Joker mellett. A film közepén kissé pánikba estem, hogy kiírják a filmből, de aztán betettek egy csavart.

Lucius Fox alias Morgan Freeman még jobban teljesít az előzőhöz képest. A karaketere több teret kapott, de sajnos a filmben beadta felmondását így a következő részben szerintem már nem fog szerepelni.

A jó öreg Alfred, a film egyik kimagasló alakja, hozza a karaktert még jobban is mint ahogy kéne.



























 

 

 

 

Zene:
Hans Zimmer és James Newton Howard elég lenne ennyit mondanom, de nem. A Joker téma nagyon illik a karakterre. Inkább a régi témákat variáltak, de voltak újak is. Ha ezek a zenék nem lennének a film nem lenne annyira jó, mint amilyen most.

Christopher Nolan:

A film főfőszereplője. Először is, Gothamet annyira jól megcsinálta, hogy lelöki a Burton féle Gothamet a sötét mélybe. Másodszor az akciók kidolgozottsága, nagyon lehetett látni, hogy volt benne munka és elképzelés. Harmadszor a karakterek jellege, Gothamel együtt pl.: Harvey Dent\KétArc jelleme is más mint a régi Schumacher félében ahol KétArc egy Joker féle röhögő, elmebeteg bűnöző. Szóval Nolan, ÍGY TOVÁBB!

Összegzés:
A filmet azoknak ajánlom leginkább akiknek bejött a Kezdődik! A régi Batmaneket lepipálja nálam. Az akciók nagyot ütnek. Drámai és dark hangulat megvan a filmben, ami persze illik is hozzá. A movie-ban nagyon látni, hogy néhol van egy kis Heates beütése, félre ne értsen senki ez egy nagyon nagy pozitívum. Amikor kijöttem a moziból 10/10 volt, de most ahogy átgondoltam az egészet öööö... 15/10. Az utóbbi évek egyik legjobb filmje.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://lennoxvideok.blog.hu/api/trackback/id/tr60608804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lampard 2008.08.10. 19:35:17

Nah majd meglássuk. Köszi a kritikát.
süti beállítások módosítása